Sterreschans Schippersmis in de open lucht

De traditionele Schippersmis van Schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg wordt dit jaar op 3 juli gehouden.

Voorganger is uiteraard weer aalmoezenier Bernhard van Welzenes. Van Welzenes vierde onlangs een aantal jubilea: hij is onder andere 50 jaar priester/aalmoezenier en 50 jaar directeur van het KSCC, de schippersparochie.

De muzikale omlijsting is dit keer in handen van het eveneens dit jaar 50 jarige Gemengd Koor ‘Jubilate’, uit Gendt. Een uitgelezen gelegenheid om er een bijzondere viering van te maken. Iedereen – dus niet allen de schippers – is dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de viering.

De afgelopen jaren kon de viering geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis en daarvoor vond de viering door de weersomstandigheden plaats in de Sint-Martinuskerk.

“We hopen dit jaar op mooi weer zodat de Openluchtmis weer aan “onze” Sterreschans in Doornenburg, onder de schippersmast, gevierd kan worden. Na afloop wordt u uitgenodigd om onder het genot van een glaasje fris nog wat na te praten”, aldus de schippersvereniging.

Oh ja… bij slecht weer wordt er opnei-j uitgeweken naar de Sint-Martinuskerk.

De viering begint om 15:00 uur bij de mast aan de Sterreschans te Doornenburg. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*