Doornenburg herdenkt 75 jaar bevrijding (7)

(vervolg) De laatste locatie in Doornenburg waar verhalen werden verteld over WOII was aan de Riiiiiiiiienstroat nabij nrs. 18 en 20.

Daar vielen op 2 oktober 1944 meerdere bommen met heel veel doden tot gevolg. Geallieerde vliegtuigen kregen opdracht doelen in Doornenburg te bestoken maar raakten helaas vooral burgers. Met name de families van Bolderen en Pere werden zwaar getroffen waarbij ook heel veel kinderen slachtoffer waren.

Jan Derksen vertelde de details die hij hoorde van zijn schoonouders en over de gevolgen voor de families die meteen na de bombardementen moesten evacueren. Pas na terugkeer – in het voorjaar van 1945 – konden de slachtoffers geborgen worden.

Verhalen die grote indruk maakten op de luisteraars, en waarmee een einde kwam aan de belevingstocht door Doornenburg per fiets.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*