Schutterij bezoekt buufjes

Afgelopen weekend nam schutterij Gijsbrecht van Aemstel deel aan de Kringdag van de regio Nijmegen-de Betuwe in Millingen Am Rhein.

En Millingen-Am-Rhein… dat is maar èkkes fietsen via het rondje-pontje! Dus in grote getale kwam de vereniging als Radfahrer aan in het grensdurpke vlakbij die Heimat om daar zoveel mogelijk prijzen te scoren.

En dat liep gesmeerd! Bijna ieder onderdeel haalde wel een beker of medaille binnen. Zelfs koningspaar Marcellino en Beau Kummeling schoten respectievelijk een vleugel en kop van de houten vogel tijdens het kringkoningsschieten.

Verder scoorde jeugdkoning Yari Volleberg weer een prijs voor solovendelen, werd Jarno Derksen uitgeroepen tot Kapitein van de Dag, haalden de vendeliers diverse prijzen binnen en werd scheidend Kringkapitein  Rick Bouwman bedankt door het kringbestuur met een gouden medaille voor al zijn werkzaamheden. En dat alles onder het toeziend oog van de straffe kjèljes en djènjes van prachtharmonie St. Caecilia die een slagwerkdelegatie had meegestuurd.

Kortom… volgens onbevestigde bronnen moesten de kanjers twee keer heen en weer fietsen om alle prijzen thuis te krijgen.

Gelukkig hebben we de foto’s nog… (en wat FILMPJES!)

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*