Doornenburg krijgt pumptrack!

Het gaat door: Doornenburg krijgt een pumptrack!

Al enige tijd zoemden er verhalen rond door de weidse wandelgangen van het durp over een mogelijke aanleg van een pumptrack voor met name de jongere jongeren onder ons. De behoefte aan een skatebaan bestond al heel lang bij de jeugd.

Voor al die anderen die geen idee hebben waar dit over gaat: een pumptrack is een parcours met hobbels en bochten voor mountainbikes, BMX, Steps, skeelers en skateboards. Vergelijkbare tracks zijn er al in de omgeving te vinden maar een aantal enthousiaste durpelingen heeft zich hard gemaakt om ook in Doornenburg zo’n sportieve baan te krijgen.

Het doel van de pumptrack is natuurlijk om de Doornenburgse jeugd meer mogelijkheden te geven om te sporten en buiten te spelen. Dankzij financiële ondersteuning van Speeltuin Doornenburg, de gemeente Lingewaard en sponsoring door lokale ondernemers kan de sportbaan worden gerealiseerd.

In het gedeelte van de speeltuin aan de Van Heekstraat, waar nu het asfaltplein c.q. schaatsbaan ligt – zal een pumptrack gerealiseerd worden. Op dit moment worden de eerste schetsen gemaakt en de laatste week van april wordt er begonnen met de aanleg.

Een prachtig vooruitzicht voor de Doornenburgse ieniemienies! Mogelijk worden er in een later stadium meer faciliteiten toegevoegd aan de pumptrack maar daarover is nu nog niets bekend.

Voorbeeld van een pumptrack

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*