Helga Witjes formeel beëdigd als Gelders gedeputeerde.

Gisteren werd in de Provinciale Staten DoornenburgerT Helga Witjes (VVD) geïnstalleerd als gedeputeerde van de Provincie Gelderland. Commissaris der Koning John Berends nam haar de eed af.

De inmiddels oud-wethouder van de gemeente Lingewaard begon woensdag 2 februari aan haar fonkelnei-jje uitdaging bij de provincie. We schreven er al eerder over.

De installatie was LIVE te volgen via een streamverbinding.

Gedeputeerde wordt je niet zomaar, dat bleek wel. Aan de benoeming ging een uitgebreid integriteitsonderzoek vooraf dat uitgevoerd werd door Necker van Naem Integriteit BV, een door het ministerie van Justitie en Veiligheid erkend particulier recherchebureau.

Door verschillende gedeputeerden – van met name de oppositie – werd gevraagd naar haar ervaring en standpunten, maar Helga slaagde met vlag en wimpel en mag nu duiken in de wondere wereld van provinciale Gelderse problemen als mobiliteit en economie.

Helga is overigens niet de enige Doornenburger die als gedeputeerde bij de Provincie Gelderland werkt. Ook Carla Claassen (SP) – oud-raadslid van Lingewaard – is daar te vinden.

En gelukkig hebben we de foto’s nog…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*