BREKEND: wethouder Helga Witjes naar Provincie

Wethouder Helga Witjes vertrekt naar de Provincie Gelderland.

Ze volgt daar Christianne van der Wal op die onlangs werd benoemd tot Minister voor Natuur en Stikstof in het kabinet Rutte IV.

Als Gelders gedeputeerde was van der Wal verantwoordelijk voor economie en innovatie, mobiliteit (exclusief openbaar vervoer), luchtvaart, gebiedsagenda Gelderse Corridor en FruitDelta, project Rail Terminal Gelderland en project Beter Bereikbaar Wageningen. Dat wordt vermoedelijk dan ook het nei-je takenpakket voor VVD-er Helga Witjes.

Het wordt wel kort dag ter voorbereiding op dat pakket want Helga begint al op 2 februari met haar nei-je functie. In een interview met de Gelderlander zegt ze: “Lingewaard is een hele mooie gemeente, maar je merkt ook dat je op heel veel terreinen bij Gelderland moet zijn. Veel dingen moet je in een groter geheel aanpakken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.’’

VVD-er Nick Hubers volgt Helga op voor de komende gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 plaatsvinden.

Helga: heel veel succes in je fonkelnei-jje functie bij de Provinciaaltjes! Kick Ass!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*