Historische roman uit de Betuwse klei

Bent u een boekenliefhebber? En houdt u van historische romans?

Dan hebben we een prima tip. Doornenburger Herman Buurman – schrijver van onder andere “Waardsche Klei” en ‘De Tweede Feitenman” – heeft onlangs een fonkelnei-j meesterwerkje afgeleverd.

De Vikingenbibliotheek” is opnei-j een historisch epos dat zich afspeelt in het Frankrijk van de late 18e eeuw. Buurman beschrijft de belevenissen van de Franse Sophie in wereldsteden Parijs en Londen, maar vergeet ook de Over-Betuwe niet.

Historische feiten uit de achttiende eeuw zijn gecombineerd met fictie, waarbij hoofdpersonen verstrikt raken in duivelse dilemma’s. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties. Deze zijn: Londen, Parijs, Christiania (Oslo), Saint Helier, Mont Saint-Michel, Rouen, Le Havre, Antrain, Avranches, Catulliacus (Saint-Denis), Maastricht, Nijmegen, Gent, Hulhuizen, Doornenburg, Kekerdom, Wexalia (Terschelling) en Striep”, aldus Buurman.​

Lekker om te lezen tijdens donkere lock-down dagen, maar óók om naar te kijken door de prachtige illustraties van oud-durpeling Anton Selman!

“De Vikingenbibliotheek” verschijnt binnenkort en is onder andere verkrijgbaar bij ReadShop Viergever, Gendt. Aanrader!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*