Woonlasten Lingewaard stijgen in 2022

Maandag verscheen in onze regiobode een artikel over de stijging van woonlasten in 2022 voor onze en omliggende gemeentes.

Daaruit bleek dat de gemeentelijke belastingen als onroerendzaakbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing en hondenbelasting in onze regio vrijwel allemaal stijgen.  Het hoogst zijn de woonlasten voor inwoners van de gemeente Renkum, op de voet gevolgd door onze gemeente Lingewaard aldus de krant.

Maar de gemeente Lingewaard was het daar niet mee eens en plaatste dinsdag al snel een reactie op social media. De krant had blijkbaar teveel cijfertjes bij mekaar opgeteld en kwam tot een spectaculaire verhoging in 2022 van 10,4%. Ter vergelijking: woonlasten in buurgemeente Overbetuwe stijgen met 3,7% terwijl in Èrnem de lasten juist dalen met 1,4%!

De juiste cijfers liggen volgens Lingewaard beduidend lager. Toch zijn de kosten nog best fors te noemen en daarom zou het de gemeente sieren om eens na te gaan wat die kosten nu zo hoog maakt in vergelijking met de buufjes.

Want om volgend jaar op het ereschavot te staan voor de duurste gemeente van Gelderland… da’s nou ook niet nodig.

bron: Gelderlander / Gemeente Lingewaard

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*