Hoe is het met Anna van Cato?

Een hötje geleden schreven we al over het plotselinge verdwijnen van die prachtige groenvoorziening op de stoep van de voormalige Ancari bar.

De aanwezigheid van een bouwkeet en dixie deed de hoop toenemen op een snelle sloop van het gebouw. Echter… projectorganisatie Mecus, die het bouwplan mag voorbereiden, laat weten dat de sloop voorlopig nog niet aan de orde is.

We hebben ervoor gekozen om de locatie wat op te ruimen en overtollig groen te verwijderen om de locatie wat minder rommelig te laten ogen. Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van de bestemmingsplanprocedure en worden de daarvoor benodigde onderzoeken uitgevoerd, zoals explosieven-, flora en fauna-, archeologie-, bodemonderzoek etc. 
Deze onderzoeken kosten tijd. Als er meer duidelijkheid is over de uitkomsten van de onderzoeken zullen wij een besluit over het moment van de sloop nemen“, aldus Mecus.

Wél is al een naam voor het fonkelnei-je woonplan bekend: Anna van Cato. “Tijdens de zoektocht naar de historie van deze bijzondere plek (met zeer gewaardeerde hulp van de Historische Kring Doornenburg) ontdekten we dat op deze locatie vroeger al een café annex winkel zat met de naam Anna van Cato. De beheerder van dit café was Cato en zij werd ondersteund door haar dochter Anna. Oudere Doornenburgers weten dat waarschijnlijk nog wel”, zo laat Mecus weten.

Momenteel wordt er nog gewerkt aan een webpagina om de voortgang van het project te laten zien. Zover is het echter nog niet en moeten we het doen met HIERO

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*