Onthulling infopaneel bij Lingefietspad

** PERSBERICHT **


Het is heden ten dage moeilijk voor te stellen dat het vredige stroompje de Linge met zijn fraaie fietspad in de Tweede Wereldoorlog het toneel is geweest van felle gevechten.

De Linge vormde van herfst 1944 tot Pasen 1945 de frontlijn tussen de stellingen van de Geallieerden en de Duitsers. Om die strijd te herdenken heeft het Exodus Comité Huissen een infopaneel geplaatst langs de Linge aan de Karbrug te Huissen.

Nu hebben het Exodus Comité en de Historische kring Doornenburg de handen ineen geslagen en een soortgelijk herdenkingspaneel geplaatst aan de ingang van het Lingefietspad (het “Goudsbloempad”) aan de Rijnstraat te Doornenburg. Op dit paneel wordt het lot van de Doornenburgse bevolking in deze zware tijden in woord en beeld toegelicht.

Het is daar bovendien een aangename plek, die een zeer fraai uitzicht biedt op twee belangrijke hoofdrolspelers van deze geschiedenis: de Linge en Kasteel Doornenburg

De officiële opening van beide panelen is vrijdag 5 november 2021. Om 13.30 u. staat de onthulling door de burgermeester in Doornenburg gepland. Een aantal leden van Harmonie St. Cecilia zullen hier aan mee werken en ook enkele kinderen uit groep 8 van “de Doornick” willen hun gedichten voordragen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*