Project ‘Drop je Knife’ in Lingewaard

**  PERSBERICHT **

Ik weet dat klasgenoten weleens een wapen meenemen naar school” is een opmerking die straatcoach Maarten Marsen van Stichting Welzijn Lingewaard regelmatig hoort. Het project ‘drop je knife en doe wat met je life’ is erop gericht om jongeren zich meer bewust te maken niet zomaar met wapens rond te lopen op school of bij een sportclub.

De straatcoach gaat het gesprek aan met jongeren op straat en heeft spuitmallen met bovenstaande slogan.


,, Afgelopen jaren zijn er enkele incidenten geweest met messen in combinatie met bedreiging in Lingewaard. Daarom is het goed om jongeren te wijzen op de gevaren van het bij zich hebben van wapens. Want wanneer je een wapen voorhanden hebt, is het natuurlijk veel makkelijker om dit ook daadwerkelijk te gebruiken”, aldus Marsen. ,,Wanneer jongeren het idee hebben dat ze zich moeten kunnen verdedigen of dat ze zich onveilig voelen op school, op straat of bij de sportclub moeten ze dit juist bespreekbaar maken op school, sportclub of thuis, maar het niet zelf willen kunnen oplossen.”

De reacties van de jongeren zijn wisselend. ,,Sommigen herkenden de situatie bij een ander en ze konden zich zelfs ook indenken dat iemand een wapen gebruikt bij een ruzie. Maar bij anderen stond de situatie wat ver van hen af. En daardoor begrepen ze het niet altijd.

Het is de bedoeling dat jongeren die wapens bij zich dragen er door deze actie over gaan nadenken. Mochten ze zich er niet meer lekker bij voelen, dan biedt het politiebureau in Elst hen de mogelijkheid deze tussen 10 en 17 oktober (tijdens openingstijden) anoniem in te leveren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*