BREKEND! Schutterij Doornenburg gaat toch koningsschieten

**  PERSBERICHT **

 

Het bestuur van de schutterij maakt hierbij bekend dat op zaterdag 18 september 2021 onder de leden een wedstrijd wordt gehouden voor het koningschap van de schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Het bestuur heeft besloten om dit jaar alsnog een wedstrijd in het koningsschieten te gaan organiseren. Vanwege de coronamaatregelen is het koningsschieten deze keer wel anders dan we normaal gewend zijn.

Hierbij een opsomming van de aanpassingen zoals die uitgevoerd gaan worden.

  • Er wordt alléén geschoten voor het koningsschot. Er is vooraf géén prijsschieten op de vogel door de leden. Alleen de koningskandidaat/-kandidaten mogen schieten op de romp van de houten vogel.
  • De locatie van het koningsschieten is niet de schietweide, maar het Schuttersgebouw.
  • Om als bezoeker aanwezig te kunnen zijn bij het koningsschieten dienen leden en niet-leden zich vooraf aan te melden. Klik hier voor de aanmelding van aanwezigheid. Vanwege de ruimte kan slechts een beperkt aantal bezoekers het koningsschieten bijwonen. De 1,5 meter afstandsregel is net zoals de overige coronamaatregelen van kracht. Bij klachten blijft men thuis. Zonder aanmelding vooraf heeft men geen toegang tot het Schuttersgebouw.
  • Het koningsschieten is van 16.00 – 18.00 uur. Dat is inclusief schieten en huldiging.

Koningskandidaten

Kandidaten voor het koningsschot kunnen zich tot woensdag 15 september a.s. 24.00 uur aanmelden bij de President van de schutterij, adres: Van Heekstraat 46, of per e-mail president@schutterijdoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*