Hoog water bereikt Land van Woal en Riiiiiiiiiiiiiiiien

Dat hoog water deze dagen lekker in het nei-js staat mag u niet ontgaan zijn.

De dramatische overstromingen in Limburg maar ook in Duitsland en België brengen de herinneringen aan het hoge water van 1995 weer terug. Toen stond de Betuwe (het (toen nog niet bestaande Lingewaard) en Doornenburg op het randje van wel of niet evacueren.

Het werd uiteindelijk niet evacueren omdat de stijging van het rivierwater was gestopt en langzaam begon te dalen. Maar het was kantje boord. Kiele kiele. Een dubbeltje op z’n kant.

Deze dagen zien we het rivierwater in Woal en Riiiiiiiiiien weer enorm stijgen, en dat is voor de zomer vrij ongebruikelijk. Maar een écht gevaar lijkt het niet te worden voor de binnendijkerTs want de dijken zijn inmiddels behoorlijk opgehoogd en verbreed. Geen natte vuutjes dus.

Toch blijft het een raar gezicht, al dat water midden in de zomer. Hopelijk een incident.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*