Eerste Gelders Bielemantreffen in Doornenburg groot succes (1)

Het kampioenschap voor de beste Bieleman van Gelderland – ook bekend als het Gelders Bielemantreffen – werd afgelopen zaterdag in Doornenburg gehouden.

Het schuttersgebouw van schuttersvereniging Gijsbrecht van Aemstel was omgebouwd tot arena waar drie bielemannen tegelijkertijd konden hakken voor de snelste tijd.

Een slordige 70 hakkers uit de wijde omgeving kwamen uiteindelijk op het evenement af. Ze werden onthaald met koffie en koek op kasteel Doornenburg. Na de inschrijving startte de loting voor de boomstammen waarna het gezelschap onder aanvoering van harmonie en schutterij door het dorp richting schuttersgebouw marcheerde.

Rond 14:30 uur werden de wedstrijden gestart. Het toegestroomde publiek kon alles goed zien dankzij enkele grote schermen waarop LIVE de verrichtingen van de sporters te zien waren. Bovendien werden na elke ronde van 3 minuten meteen de tijden zichtbaar waardoor de spanning alleen maar toenam. Spreekstalmeester Rick Bouwman leidde de wedstrijden strak waardoor de gang er goed in zat.

Naast de senioren werden er ook wedstrijden voor junioren gehouden.

Uiteindelijk ging de prijs na 3 hakrondes naar Roel Kersjes van Schutterij St. Martinus uit Greffelkamp, bij de junioren (14-15 jarigen) ging de 1e prijs naar Lars Derksen van Schuttersgilde Loil Vooruit. Doornenburger Pim Peters behaalde een verdiende 2e plaats.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*