Tentoonstelling ‘Trouwen’ op kasteel Doornenburg

** PERSBERICHT **

De tentoonstelling ‘Trouwen’ is te zien van zaterdag 13 juli tot en met zondag 15 september 2024 in de regentenkamer. De tentoonstelling kan bezocht worden na een reguliere rondleiding of bij het zelfstandig bezoek van het kasteel.

In deze tijdelijke tentoonstelling brengen we de historie van trouwen in de middeleeuwen samen met een foto-overzicht van 50 jaar trouwen rond Kasteel Doornenburg.

Bijna 170 bruidsparen hebben gereageerd op de oproep om een trouwfoto beschikbaar te stellen. Ze brachten de ingelijste foto naar de kasteelwinkel of stuurden digitale foto’s op. De foto’s komen overal vandaan, van de buren uit Doornenburg, maar ook uit Dubai, Zwitserland en Nieuw Zeeland.

De trouwfoto’s van begin jaren ’60 tot nu in 2024, zijn gemaakt in en rond Kasteel Doornenburg. Populaire plekken zijn de ophaalbrug en het trapje bij de Langeraktoren. Bruidsparen kwamen in een oldtimer, op de fiets of in een koets met paarden.

De jurken zijn veelal wit, maar zeker in de jaren ’70 was er meer variatie. Uit de anekdotes lezen we dat het weer belangrijk is bij een bruiloft, maar het werden altijd mooie foto’s; bij storm en wind, op de warmste dag van het jaar en in de sneeuw.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van het kasteel. In combinatie met een rondleiding of zelfstandig kasteelbezoek.

We zijn geopend op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf 23 juli ook op dinsdag.

Voor tijden en online ticketreserveringen: https://www.kasteeldoornenburg.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*