Jeu de Boules Doornenburg bestaat 12,5 Jaar

En dan nu… een ingezonden brief!

Jeu de Boules Doornenburg bestaat 12,5 Jaar in oktober!

Jeu de Boules Doornenburg, opgericht op 5 april 2012, heeft de deelnemers en ook anderen vele mooie uurtjes bezorgd.

Een mooi succes verhaal
Elke donderdag middag van 13.30 uur en ook op maandag vanaf 13.00 uur (voorheen de dinsdag middag) worden er onderling wedstrijden gespeeld. (Als iemand uit Doornenburg e.o. met een groep op een andere dag of avond wil spelen kan dit. Natuurlijk in overleg.)
Vele families en verenigingen hebben de laatste jaren voor Jeu de Boules gekozen als onderdeel van de familiedag of feestje.

De afgelopen 12,5 jaar zijn meer dan 3000 wedstrijden gespeeld . Dit met 4 of 6 deelnemers per wedstrijd.
Natuurlijk wordt er in de pauze, na 1 of 2 partijtjes, wat gedronken en veel met elkaar gesproken. Humor is een belangrijk goed. Dit gebeurt op het veld of bij de tennis vereniging. Wij willen de Tennisvereniging bedanken voor de goede samenwerking.

Ook hebben we elk jaar een etentje gehad. De eerste jaren was het “Het Nieuwjaarsdiner” bij Ancari of Kort Oysterwijck en de laatste jaren het “Midzomer feest/diner” bij iemand thuis. Dit alles was natuurlijk goed voor onderlinge band . Samen zijn we ook een tweetal keren wezen jutten om weer samen iets moois te doen. Hiernaast hebben we ook samen de derde JdB baan aangelegd.

Dat het Jeu de Boules spel, mensen van de vereniging door vele deelnemers heel erg gewaardeerd wordt, is vaak tot uiting gekomen. Deze speciale waardering kwam ook laatst nog tot uiting, toen het oudste en zeer gewaardeerde lid Herman, mede coördinator de eerste jaren, in juli was overleed. Hij heeft ervoor gezorgd, dat er tijdens het laatste afscheid op zijn kist 3 Jeu de Boules ballen lagen. Dit zorgde voor een speciaal en emotioneel afscheid en mooie vorm van waardering.

Ook hebben wij mensen uit Laos kunnen helpen. Zij waren fijne, goede en dankbare medespelers. Mede door het op het veld verkregen zelfvertrouwen, het omgaan met gewone Doornenburgers heeft nu bijna iedereen een baan gevonden en bijgedragen aan hun geluk.

Op de “opendag” een paar jaar geleden kwam een geëmigreerde familie naar Frankrijk speciaal naar ons toe om ons hiervoor te bedanken.

Om de kosten voor de organisatie laag te houden en de continuïteit te waarborgen, zijn we als Jeu de Boules Doornenburg, een onder-vereniging van SOD. We zijn hiervoor SOD dankbaar.

Voor meer informatie:
Jeu de Boules Doornenburg.
Johan Tolkamp
Secretariaat
Pannerdenseweg 62A

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*