Inzameling oud papier door harmonie definitief ten einde in 2025

De inzameling door prachtharmonie St. Caecilia Doornenburg stopt definitief per 1 januari 2025.

Die mededeling was al eerder kenbaar gemaakt aan de actievelingen van de muziekvereniging maar werd afgelopen week schriftelijk bevestigd. De gemeente Lingewaard huldigt het standpunt dat inzameling door vrijwilligers ’teveel risico oplevert’. En dus stopt de vergoeding aan de Lingewaardse verenigingen. Volgens ingewijden kost dat de Doornenburgse harmonie een slordige € 8.000 per jaar.

Op de vraag aan de gemeente wat de oorzaak is van dit risico is nog steeds geen antwoord gekomen. In de 45 jaar dat in Doornenburg papier wordt ingezameld is er namelijk nog nooit iets gevaarlijks gebeurd. Behalve misschien een harde scheet van Joop achterop de vuilniswagen.

Dus zal de werkelijke reden (zoals meestal) wel geld zijn, al zal dat nooit publiekelijk worden gezegd. Méér geld richting inzamelaar en gemeente ten koste van verenigingsleven en leefbaarheid van de kleine kernen. En bedankt!

2 Comments

  1. Wel grote reclameborden met advertenties er neer zetten.
    Hier heeft de gemeenschap niet om gevraagd. Het ontsiert het Dorp en levert gevaar op omdat mensen afgeleid worden. Kostenplaatje?????? En nu wel de verenigingen de strop om leggen vanwege zgn gevaar? Gemeente leg eerst maar eens uit waar dat gevaar in zit. Ik neem aan dat Harmonie verzekerd is voor evt ongelukken?

  2. Ronduit belachelijk. Door nu een bron van inkomsten (lees oud papier ophalen) weg te halen, zal ook de harmonie met de gevolgen hiervan te maken krijgen. De harmonie waar we met z’n allen zo trots op zijn. Zéér slechte zaak dit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*