Ridderzaalconcert: The Lasses met ‘Ver Weg, Dichtbij – Verlangen naar Ierland en Schotland’

zaterdag 5 oktober komen 'the lasses' naar kasteel doornenburg voor hun try-out theatervoorstelling 'ver weg, dichtbij'. Liedjes van verlangen naar Ierland en Schotland in een sfeervolle zaal!

** PERSBERICHT **



De mooiste nummers uit de Schotse en Ierse folk traditie over reizen, dromen, verlangen, migratie, verlies en avontuur. Melancholisch, vrolijk en troostrijk.

The Lasses staan bekend om hun geweldige vertolkingen van Ierse, Schotse en Amerikaanse folk. Hun tweestemmigheid is uniek en met hun ontspannen podiumpresentatie weten ze elk publiek voor zich te winnen. Op 5 oktober spelen ze hun nieuwe theaterprogramma in het kasteel van Doornenburg. Speciale gast is de Doornenburger Janos Koolen!

The Lasses speelden hun folkmuziek al meerdere malen in Schotland en in Amerika, maar ook in Ierland, Canada en Japan. Hun vijfde album Near Far werd gepresenteerd in een uitverkochte zaal van Paradiso in Amsterdam-Noord. Ook in de pers werd het album enthousiast ontvangen en het kwam op nummer 1 in de Euro Americana Chart.

Margot en Sophie spelen gitaar, bodhrán, ukulele, shrutibox en mondharmonica, terwijl multi-instrumentalist Janos Koolen dit alles sfeervol inkleurt met nog veel meer instrumenten zoals bouzouki, banjo, piano en klarinet. Fonkelend middelpunt de twee stemmen waarover de Volkskrant schreef ‘wat zingen zij superieur’.

Hun nieuwe theaterprogramma Ver Weg, Dichtbij staat bol van de prachtige folkliedjes uit Ierland en Schotland. Landen waar de folk groot is en waar zingen een tweede natuur is. De vele Ieren en Schotten die de oversteek naar Amerika maakten, namen die liedjes mee. Zo hielden ze een sterke band met het moederland en ontstonden aan de andere kant van de oceaan kleine stukjes Ierland en Schotland. Liedjes over emigratie, ver weg van huis zijn, mensen die er niet meer zijn, maar ook over vriendschap, samenzijn, mooie herinneringen.

Met hun ongedwongen stemgeluid, sterke harmonieën en ontwapenende persoonlijke verhalen, verwarmen The Lasses je hart met dit bijzondere programma.

Op 5 oktober spelen ze Ver Weg, Dichtbij in het kasteel van Doornenburg. Janos Koolen, sinds een aantal jaren inwoner van Doornenburg, is er uiteraard bij.


www.thelasses.nl
www.facebook.com/TheLasses/
www.instagram.com/lassesnl/

Concertgegevens:  zaterdag 5 oktober 20.00 uur, zaal open 19.30. 
Tickets?  Klik HIERO


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*