Buufjes stoppen met ‘Halloween Hulleze’

Brekend Nei-js van de buufjes uut de Heerlijkheid Hulleze!

Brekend nieuws!

Na groeiend succes, stopt Stichting speeltuinvereniging Hulhuizen met de organisatie van de lokaal beroemde Halloweentocht op het hoogtepunt.
Wat ooit begon als een bescheiden evenement voor de lokale gemeenschap, groeide uit tot een jaarlijks spektakel dat honderden bezoekers trok uit de omtrek. Elk jaar werd de griezelige route door het buurtschap complexer, en de opkomst van deelnemers en toeschouwers groeide gestaag.

Toch heeft de organisatie besloten om, ondanks het aanhoudende succes, de stekker eruit te trekken. Dit heeft merendeel te maken met de elk jaar strengere regelgeving vanuit de overheid, bijkomende verantwoordelijkheden en vervelende nevenzaken zoals het lastig vallen van de verkeersregelaars.

Deze beslissing komt voor velen misschien als een verrassing, vooral gezien het feit dat de Halloweentocht in de afgelopen jaren steeds populairder werd. De redenen achter dit besluit zijn echter begrijpelijk: de organisatie, bestaande uit vrijwilligers, voelt zich niet langer in staat om de toenemende verantwoordelijkheid te dragen. De logistieke uitdagingen, de veiligheid van deelnemers en de complexiteit van het evenement zijn simpelweg te groot geworden.

De omvang van het evenement is de stichting Speeltuin vereniging Hulhuizen duidelijk boven het hoofd gegroeid. De druk om ieder jaar weer de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van alle bezoekers te dragen, is te zwaar geworden.

Misschien toch niet het einde?
Hoewel de stekker eruit wordt getrokken, betekent dit mogelijk niet het definitieve einde van de Halloweentocht in Hulhuizen.

Er wordt op 16 september 20:00 uur een inspraakavond georganiseerd waar je kunt brainstormen over mogelijke alternatieven of eventueel een doorstart onder nieuwe leiding kan volgen.
Voor nu lijkt het erop dat Hulhuizen afscheid moet nemen van een van zijn meest geliefde evenementen. Toch blijft de deur op een krakend kiertje staan voor nieuwe initiatieven/vrijwilligers.
De vraag is dus: Wie durft het aan om de fakkel over te nemen om de griezelige traditie voort te zetten?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*