60 jaar trouwfoto’s Kasteel Doornenburg

** PERSBERICHT **

De deuren van de sfeervolle regentenkamer in het kasteel gaan open voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Trouwen’.

Tot en met zondag 15 september 2024 kun je genieten van een fototentoonstelling van 60 jaar trouwen rond Kasteel Doornenburg en kom je meer te weten over de trouwgebruiken in de middeleeuwen.

Duik in de unieke sfeer van de trouwfoto’s en loop langs beelden van bruidsparen op de ophaalbrug, bij het trapje van de Langeraktoren of de andere idyllische plekjes rond het kasteel. Bewonder de klassieke witte jurken, maar laat je ook verrassen door de kleurrijke variatie uit de jaren ’70.

De bijbehorende anekdotes verhalen over trouwen in de kapel, (kapotte) trouwauto’s, hongerige geiten, de soos in de ridderzaal, de opnames van Floris, grootse feesten in middeleeuwse kleding en de kleine coronabruiloft. Het weer blijkt heel belangrijk op je trouwdag, maar er werden altijd prachtige foto’s gemaakt, ongeacht regen, wind, hitte of sneeuw.

Dank aan de 170 bruidsparen die gehoor gaven aan de oproep om hun trouwfoto te delen. Ze brachten de ingelijste foto naar de kasteelwinkel of stuurden digitale foto’s op.

De mailberichten kwamen uit Doornenburg en de directe omgeving tot aan Zwitserland, Dubai en Nieuw-Zeeland. De trouwdatum varieert van begin jaren ‘60 tot en met juni 2024.

Praktische Informatie
De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van het kasteel. In combinatie met een rondleiding of zelfstandig kasteelbezoek. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor tijden en online ticketreserveringen: https://www.kasteeldoornenburg.nl/plan-uw-bezoek/

Bron foto’s fototentoonstelling: Kasteel Doornenburg

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*