6 en 7 juli: De Slag om Doornenburg!

** PERSBERICHT **

 

Beleef de Middeleeuwen op Kasteel Doornenburg!

Dit evenement brengt de middeleeuwse geschiedenis tot leven. Van 6 tot 7 juli 2024 nemen ridders, boogschutters en ambachtslieden je mee terug naar een tijd van spannende gevechten, toernooien en oude ambachten.

Epische Gevechten en Toernooien
Zie ridders in glanzende harnassen vechten in realistische zwaardgevechten en spannende toernooien. Het Josh Clemens stuntteam en gepassioneerde re-enactors zorgen voor een nauwkeurige reconstructie van historische toernooien en veldslagen. Hoewel er rond ‘de Doornenburg’ nooit een strijd is gestreden, voelt het alsof je er echt bij bent!

Historische Ambachten en Markten
Ontdek middeleeuwse ambachten op onze historische markt. Leer van ervaren ambachtslieden hoe ze in de middeleeuwen werkten, en neem unieke handgemaakte souvenirs mee naar huis. Van smeden tot wevers, je vindt hier een diversiteit aan oude ambachten en handgemaakte producten.

Betrokken Deelnemers
Onze deelnemers zijn de kern van de Slag om Doornenburg. We zijn trots op de verschillende groepen re-enactors die uit heel Europa komen om dit evenement tot een succes te maken. Ontmoet de 300 deelnemers in het kampement en ga met ze in gesprek.

En meer!
Met history teller Marinus Kalkman als spreekstalmeester op het veld en Martinus Zotteklap, de nar, overal en nergens. Lezingen over liefde in de middeleeuwen door de Radboud Universiteit in de kapel. De wandelkudde brengt dieren dichterbij en Compagnie Gallimaufry brengt middeleeuwse muziek en meer.

Geniet van de middeleeuwse horeca op het veld of rust uit op het terras van Herberg De Doornenburg, terwijl de kinderen zich vermaken op de binnenplaats. De hoofdburcht is tijdens de slag open voor zelfstandig bezoek van het kasteel. Voor een rondleiding ben je op een ander moment weer welkom.

Openingstijden: Zaterdag 10:00 – 18:00 uur, zondag 10:00 – 17:00 uur

Mis deze unieke kans niet om de middeleeuwen in al hun glorie te beleven.

Koop je tickets vandaag nog (HIERO) en bereid je voor op een onvergetelijke reis door de tijd tijdens de Slag om Doornenburg 2024!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*