Music by Knight verrast door veelzijdigheid (5)

(vervolg) Het laatste optreden tijdens Music By Knight 2024 was voor the Cool Quest.

De in Sneek opgerichte maar nu vanuit Zwolle opererende band beweegt zich tussen funk, rock en hiphop in en draait al bijna 15 jaar mee in de vaderlandse popmuziek.

Wikipedia vermeldt het volgende: “The Cool Quest is met regelmaat genomineerd of in de prijzen gevallen. Zo werd de band uitgeroepen tot “Beste Soul & Jazz-talent” van Radio 6 in 2014 en tot “Beste groep” en “Beste liveact” tijdens de Radio 6 Soul & Jazz Awards 2015[9] en genomineerd voor de Friese Popawards 2015. Verder werd The Cool Quest uitgeroepen tot 3FM Serious Talent 2015 en won de band de Popprijs Overijssel van 2018“.

The Cool Quest was ronduit het meest verrassende en energieke optreden van het festival. Al vanaf het eerste nummer had de band een stevige klik met het publiek en wist iedereen mee te krijgen met hun dansbare songs.

De zeskoppige band, waarbij de ritmesectie op drums en basgitaar werd verzorgd door respectievelijk Mira en Ilse, bestond verder uit zanger Vincent, gitarist Vadim en toetsenist Sander.  En oplettende kijkertjes hebben die laatste wellicht herkend, want Sander speelde afgelopen jaar toetsen tijdens de kermis in Doornenburg bij At Your Service!

Zanger Vincent verklaarde na afloop dat het een heerlijk optreden is geworden waarbij de ‘vibe’ met het publiek al meteen vanaf het begin goed was en iedereen – jong en oud – meedanste en zong.

Een prachtige afsluiting van de 2e editie van Music By Knight 2024!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*