Kinderdorp Doornenburg ziet Abraham… of Sarah

Dit jaar bestaat STIKIDO – Stichting Kinderdorp Doornenburg – maar liefst 50 jaar.

Over de oprichting van de stichting staat het volgende op de website: “Het jaarverslag van het Overlegorgaan over 1974 vermeldt, dat tijdens de eerste jaarvergadering op 25 maart 1974 de eerste initiatieven werden ontplooid om te komen tot de oprichting van een Kindervakantiecomité. De eerste aanzet hiertoe werd gegeven door het formeren van een trio, te weten Geert Gebbing, Ton Gerdsen en Hans Joosten. Deze zouden zich orienteren in het kindervakantiewerk en de eventuele mogelijkheden hiertoe in Doornenburg. 15 januari 1975 is volgens voornoemd jaarverslag het kindervakantiewerk-comité officieel opgericht. Hiertoe was een eerste vergadering op 19 november 1974 van de initiatiefnemers aan voorafgegaan. Deze initiatiefnemers waren, naast het eerder genoemde trio, Joke Poelmans en Petri van Doorn-Wetsteijn“.

Het wordt dit jaar dus een bijzondere editie van het kinderdorp. Van 12 t/m 16 augustus zal het spektakel gaan plaatsvinden op het grasveld naast de speeltuin aan de Van Heekstraat.

Inschrijven kan vanaf 3 augustus via de website HIERO. Wat het thema gaat worden is momenteel nog het best bewaarde geheim van Doornenburg. Wordt vervolgd dus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*