Gratis bibliotheekabonnement bij Meedoenregeling in Lingewaard

**  PERSBERICHT **

In de gemeente Lingewaard krijgen volwassen inwoners een gratis bibliotheekabonnement als ze recht hebben op de Meedoenregeling.

De Meedoenregeling is er voor inwoners met een laag inkomen. Anna Al-Sayegh uit Haalderen maakt dankbaar gebruik van zo’n ‘Meedoenabonnement’ bij de bibliotheek. “Het is in de bieb lekker rustig en ik leen graag Nederlandse boeken.”

De Poolse Anna Al-Sayegh (44) woont zo’n acht jaar in Nederland. Ze heeft een zoon van 15 jaar oud en een dochter van 19 jaar. Via de Stichting Welzijn Lingewaard hoorde ze dat ze gebruik kon maken van de Meedoenregeling. De gemeente vergoedt dan kosten voor bijvoorbeeld een sportlidmaatschap of muziekles. Via deze regeling heeft Anna ook recht op een gratis bibliotheekabonnement ter waarde van € 64,95.

Nederlands leren in de bibliotheek

Anna komt graag in de bibliotheek. “Ik heb voordat de coronapandemie uitbrak drie jaar meegedaan met het Taalcafé in Bibliotheek Bemmel. Twee keer in de week kwamen hier deelnemers met verschillende nationaliteiten bij elkaar om de Nederlandse taal te oefenen. We oefenden met lezen, schrijven en praten. Dit heeft mij heel erg geholpen bij het leren van de Nederlandse taal. Ik heb nog steeds contact met enkele mensen die ik via het Taalcafé ken.”

Nederlandse boeken lezen

Thuis spreekt ze met haar kinderen drie talen door elkaar: Nederlands, Engels en Pools. Haar zoon van 15 jaar leest graag, ook ter ontspanning. “Mijn zoon leent ook vaak boeken in de bibliotheek. Zelf lees ik nu Nederlandse boeken uit de reguliere collectie. De boeken uit het Taalpunt zijn inmiddels te makkelijk voor mij. Wel vind ik de uitleentermijn vaak te kort, omdat ik in het Nederlands niet zo snel lees.”

Bibliotheekabonnement aanvragen

Heb je als inwoner van Lingewaard recht op de Meedoenregeling? Dan raadt Anna het zeker aan om een gratis bibliotheekabonnement voor volwassenen aan te vragen.

Dit kan via de balie van de bibliotheek in Bemmel, Huissen of Gendt. De bibliotheekmedewerkers helpen graag bij de aanvraag. Goed om te weten: een jeugdlidmaatschap tot 18 jaar is voor iedereen gratis. Anna: “De bibliotheek is een fijne rustige plek, en ze hebben veel verschillende boeken. Ook boeken in makkelijke taal, grootletterboeken en tijdschriften. Ik kom er heel graag!

Meer weten over de Meedoenregeling of een aanvraag doen? Kijk op www.meedoeninlingewaard.nl.

Anna Al-Sayegh in Bibliotheek Bemmel. Foto Bibliotheek Gelderland Zuid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*