Slagwerkspektakel bij tweede concert “Together On Stage” in Gendt

** PERSBERICHT **


Na het succesvolle en uitverkochte concert van de orkesten van Harmonie St. Caecilia Gendt en Harmonie Doornenburg in het kader van het tweeluik “Together on Stage” is het op zaterdag 2 december de beurt aan de twee slagwerkgroepen van de beide St. Caecilia’s om gezamenlijk een afwisselend programma uit te voeren.

Ook voor het slagwerkconcert zijn inmiddels alle entreekaarten verkocht en zal Providentia Gendt tot aan de nok toe gevuld zijn met muziekliefhebbers. 

De gezamenlijke slagwerkgroep, onder leiding van dirigent Casper Traa, wordt tijdens het concert in de theaterzaal van Providentia ondersteund door “De Gentekwèkers”, de band Pearl 8.0 met zangeres Leonie van Kuipers, blazers en de zangeressen Manon en Frederique.

Naast traditioneel slagwerk zullen ook popnummers met blazers en zang vertolkt worden.

Eén van de hoogtepunten tijdens het concert zal zeker de uitvoering van het immense muziekwerk “The Big Earthquake” van componist Vincent Cox worden. Een 24 minuten durende, indrukwekkende muzikale vertolking van een aardbeving in Japan in 1923. 
De compositie is volbracht in 1997 en is zelden uitgevoerd door slagwerkensembles. Reden hiervoor is de grote complexiteit van het instrumentarium en de technisch hoogstaande muzikale eisen voor de spelers in combinatie met een mannenkoor.

Het belooft zaterdag 2 december vanaf 20.00 uur een prachtige avond te worden in zaal Providentia. Zaal is om 19.00 uur open.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*