Filmhuis Doornenburg presenteert ‘A Hero’

De tweede FILMHUIS bijdrage die dit najaar wordt gepresenteerd in het Ontmoetingscentrum is ‘A Hero’.
Een drama uit 2021 van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi.

Met A SEPARATION en THE SALESMAN bewees hij eerder morele en maatschappelijke vragen op ingenieuze wijze te kunnen verbinden om een intrigerend en spannend verhaal te vertellen. Ook in A HERO neemt hij een eenvoudig gegeven om te laten zien dat niets zo simpel is als het lijkt“, zo vermeldt de flyer.

Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. Bij zijn poging om zijn reputatie in ere te herstellen groeit Rahim uit tot lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit.

A HERO won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en was de Iraanse inzending voor de Oscars.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*