Maandag 29 mei ‘Lente in Doornenburg’ en Keizerschieten

Maandag 29 mei, 2e Pinksterdag, wordt in het centrum van Doornenburg het jaarlijkse Lente in Doornenburg feest gehouden.

Traditiegetrouw wordt dan ook door schutterij Gijsbrecht van Aemstel het keizerschieten gehouden nadat om 10:00 uur een viering in de kerk is bezocht en een muzikale vendelhulde door schutterij en harmonie is gebracht. Vanaf 13:00 uur kunnen oud-schutterskoningen strijden om de titel ‘Keizer van Doornenburg’.

Daarnaast wordt er ook geschoten voor het Jeugdkoningschap, en kunnen de (oud)koninginnen in het schuttersgebouw prijsschieten.

Op het dorpsplein worden verder Beachvolleybal wedstrijden gehouden, de brandweer geeft een demonstratie “vlam in de pan” en knipt een auto open, en natuurlijk is er voldoende happie snappie! De muziek wordt verzorgd door DJ’s Piet en Jaap.

Kortom: feest ient durp! 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*