Bor bezoekt durpkes

Ben je even met de voltallige redactie van deDoornenburger op kerstreces, wandelt er ininnekeer een wolf deur Huessen, Angeren en Doornenburg!

Tja… die zagen we dus niet aankomen. Lingewaard trouwens ook niet want als we uit moeten gaan van de reacties op social media stond héél de Oost-Betuwe opzekoppie.

Terwijl het gewoon een kwestie van tijd was dat één of meerdere beestjes zich hier zouden vertonen. Daarbij kunnen wolven per dag zo’n 50 km afleggen, dus voordat je ‘m ziet istie alweer verdwenen. Zelfs in Angeren en Huessen, waar de jonge wolf overdag werd gesignaleerd in respectievelijk Jan Joostenstraat en Kleine Zandsedwarsstraat moest je snel zijn voor een foto of filmpje want Bor rende alsof zijn leven er vanaf hing.

Wolven zwemmen daarbij met gemak rivieren als Riiiiiiiiien en Woal over. We wonen ook dichtbij die Heimat waar het beest wellicht vandaan kwam. Daar is het verschijnsel ‘wolf’ al heul lang geen issue meer, zoals in Doornenburg begrippen als Jan Vos, Cor dn Hommel, Piet de Rot en Jo de Kat al volledig zijn ingeburgerd.

Net als in ons durpke geldt ook in Lingewaard de regel: zolang je het beest met rust laat en niet benadert gebeurt er niks.

Behalve als je een schaap bent dan. Gelukkig hebben we de filmpjes nog…

Signaleringen van de wolf, Nr.4 was zondag 11-12-2023 om 12:30 uur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*