Filmhuis presenteert ‘Belfast’

Filmhuis Doornenburg beleefde onlangs opnei-j een uitverkochte filmzaal, en dus is het alweer hoog tijd om de volgende filmknaller aan te kondigen.

En wel op 25 november! “Belfast” is een ‘coming-of-age’ film van de bekende regisseur en acteur Kenneth Branagh. De film – geheel in zwart-wit – beschrijft de belevenissen van een jongen uit Belfast vóór en tijdens het Noord-Ierse conflict in 1969. Het conflict, dat 30 jaar duurde, eiste vele slachtoffers.

Èkkes schooljuffen dan maar? “De 9-jarige Buddy is een vrolijke jongen. Hij woonde eind jaren zestig met zijn gezin in Belfast. Zijn speeltuin zijn de steegjes van zijn volkswijk, waar ze allemaal zijn geboren en ook hopen te sterven. De grootouders wonen bij hen onder één dak. Om de kost voor zijn gezin te verdienen, moet zijn vader pendelen tussen Belfast en Engeland omdat het loon daar beter is. Dus is hij twee weken per maand weg en laat het grootste deel van de opvoeding van Buddy en zijn oudere broer Will over aan zijn vrouw“, aldus Wikipedia.

Acteergiganten als Caitríona Balfe, Judi Dench en Ciarán Hinds spelen de hoofdrollen in dit prachtige drama, waarmee het Filmhuis weer een prima keuze heeft gemaakt.

De filmvertoning is op vrijdag 25 november in het Ontmoetingscentrum en begint om 20:00 uur. Inloop en koffie al vanaf 19:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar aan de bar van het Ontmoetingscentrum á € 6,-. Leden van de bieb betalen € 5,-. Gezien het beperkte aantal plaatsen is snel reserveren verstandig.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*