Heeft u ‘m al gezien?

Héél Nederland en Gelderland en Lingewaard schijnt het er over te hebben.

De Valse Wolfspin!

Dus niet de bedeesde, de joviale of de achterbakse Wolfspin, maar de valse! Zoropsis spinimana voor intimi en wetenschapperTs. Mannetjes kunnen tot 13 meter centimeter millimeter groot worden, maar de dames zijn aanzienlijk méér uit de harige kluiten gewassen en worden tot 19 millimeter. Exclusief de pootjes, want dan heb je al gauw een slordige 5 centimeter over de vloer lopen.

En omdat het bij onze regiobode komkommertijd is komt het beestje op de voorpagina. Toch wordt de spin de laatste tijd aanzienlijk vaker gezien in Nederland en ook in Lingewaard.

“Arnhem en Huissen overspoeld door valse wolfspinnen?” kopte de krant een paar dagen geleden, waarbij ook in Lingewaard regelmatig een ‘Valse’ gesignaleerd is. Tot 2007 kwam de exoot helegaar nie in Nederland voor want de thuisbasis van de beestjes ligt rond het Middellandse Zeegebied.

Volgens experts zijn niet de economische malaise of vervolgingen daar de oorzaak van de migratie maar is klimaatverandering de reden dat we ze nu rondom huis kunnen aantreffen.

O ja… de spin is absoluut ongevaarlijk, maar pak je ‘m dan kun je gebeten worden. Dat dan weer wel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*