Piet Oostendorp wint ‘Gijsbrecht 2022’

Op een zonnig binnenplein van kasteel Doornenburg won durpeling Piet Oostendorp maandagmorgen de “Gijsbrecht”, het felbegeerde beeldje van schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Piet werd daarmee de ‘Schutter van het Jaar’ om zijn jarenlange belangenloze inzet voor Doornenburg en haar verenigingen. De schutterij, maar ook verenigingen als Jekadee, Stikido, Sportdorp worden geholpen bij hun activiteiten ondersteund op gebied van licht en geluid door Piet.

Beschermheer van de schutterij, oud-burgemeester Rob Persoon, reikte het beeldje uit voor het oog van de gehuldigde jubilarissen en de toegestroomde menigte, die al vroeg aanwezig was op het plein van het monumentale gebouw. De officiële oorkonde werd voorgelezen door burgemeester Nellie Kalfs van Lingewaard. 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*