Veerdienst Doornenburg-Millingerwaard stopt tijdelijk door watertekort

Dat een tekort aan water in Nederland Waterland nog de kranten zou halen had niemand eigenlijk verwacht.

Maar anno 2022 is het inmiddels het zoveelste jaar dat varen op Riiiiiiiiiiien of Woal meer klunen dan varen is. De eeuwige snei-j op de bergtoppen van Zwitserland smelt in sneltreinvaart en komt nauwelijks terug, en de droogte in West Europa doet de rest. 

Sinds vrijdag is dan ook het veerpontje Doornenburg-Millingerwaard uit de vaart. De droogvallende veerstoepen kunnen niet meer bereikt worden zonder dat reizigers met touwladders de stoep op moeten klimmen en da’s niet handig met een e-bike op je rug. Een gezellig bezoekje aan de Theetuin Millingen kan alleen nog via de Waalbrug van Nimwège.

Rondje Pontje wordt deze zomer dus lastig. Gelukkig vaart de pont van Jos gewoon door, water of géén water. En ook de veerdienst Millingen-Pááándere is nog actief. Voor zolang het duurt.

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer voelbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*