School’s Out Forever 2.0 – 1960

We rollen met deze vrolijke serie schoolfoto’s ongemerkt de swinging sixties in!

Want vandaag staat 1960 op de rol. Een jaar waarin de officiële opening van de Euromast in Rotterdam plaatsvindt door prinses Beatrix, de Israëlische geheime dienst Mossad ontvoert de oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann uit Buenos Aires, John F. Kennedy wordt president van de Verenigde Staten en onder Slochteren blijkt een gasbel van ca. 2400 miljard kubieke meter te zitten.

En op 27 augustus 1960 wordt in Maastricht een avondklok ingesteld voor jongeren onder de achttien jaar, en daarmee hoopt de gemeente een einde te maken aan de overlast voor vrouwen. Na 62 jaar nog niet veel veranderd lijkt het.

Ook in Doornenburg is weinig veranderd, behalve dan dat de ieniemienies van eerder inmiddels in 12-jarige giebeltjes zijn geworden en in de 6e klas zitten. Kent u ze nog?

Ignata Janssen, Lia Viergever, Annie v.d.Brink, Nicolet Buurman, Ria Dekkers, Gerrie Gebbing, Tonnie v.d. Woerdt, Lies Vermaas, Thea Bolk, Wilma Meeuwsen, Ans Hermsen, Lidwien Claassen, Els Mattijssen, Ria Zweers, Lida Bakker, Panke van Deelen, Ria de Beijer, Tonnie Rutten, Greet Kramer, Els Teunissen, Mia Pruyn, Dini Drenth, Paulien van Heumen, Willie v Groningen, Annie Verhoeven, Thea Visch, Willemien Gerdsen, Mientje Huting, Johanneke Scholten, Marietje v.d. Horst, Willie Arends en Riet Vos. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*