Maria uit Brazilië zoekt een gastgezin in Doornenburg of omgeving

** INGEZONDEN BERICHT **

 

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Zo ook Maria uit Brazilië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Doornenburg of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 

 

Uitwisseling naar Nederland 

Maria doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student. 

 

Wie is Maria? 

Maria is een eerlijke en flexibele meid van 17 jaar uit Brazilië. Met haar moeder vindt ze het leuk om films te kijken en met haar vader kookt ze vaak of kijkt ze naar sportwedstrijden. Verder houdt ze van lezen en leent ze graag haar boeken uit aan vrienden. Ze is een familiemens en onderneemt veel activiteiten met familieleden. Zoals volleyballen met haar neven en nichten en bakt ze graag met haar oma. Haar doel is om diplomaat te worden en wilt graag internationale relaties gaan studeren. “Het is altijd al mijn droom geweest om deel te nemen aan een uitwisseling. Nederland is het perfecte land omdat het enorm verschilt van Brazilië en ik een nieuw klimaat en natuur kan leren kennen!”

Leer Maria beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.  

 

Wie biedt Maria een gezellig thuis in Nederland?  

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar Maria, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*