4 (en) 5 mei in Doornenburg

** PERSBERICHT **


Na twee rare jaren met corona hebben we nu te maken met een wereld waarin helaas vrijheid nog steeds niet van zelfsprekend is.

Des te meer moeten we beseffen dat we in Nederland in vrijheid leven en we dit te danken hebben aan mensen die voor ons gevochten hebben en waarbij helaas soldaten en burgers zijn overleden.

Op 4 mei herdenken we hen die voor onze vrijheid zijn gestorven tijdens de 2e Wereldoorlog en tijdens vredesmissies die tot op de dag van vandaag nodig zijn. Speciaal herdenken wij de overledenen van de 2e Wereldoorlog uit ons eigen Doornenburg. We herdenken deze mensen met een samenkomst in de kerk om 19.00 uur en aansluitend om 20.00 uur zijn we 2 minuten stil bij het oorlogsmonument.

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. We doen dit door het bevrijdingsvuur dat in Wageningen wordt ontstoken via Huissen naar Doornenburg te halen.

Vanuit Huissen zullen er wandelaars met het bevrijdingsvuur naar Doornenburg lopen. U mag vanuit Huissen meelopen, vertrektijd is 11.30 uur op het Marktplein. U kunt ook alleen het laatste stukje door Doornenburg meelopen. We komen rond 13.00 uur aan op de hoek Duisterestraat- Slangenburg.

Het bevrijdingsvuur vuur zal tegen 13.10 uur worden ontstoken op het Dorpsplein in Doornenburg. Daarna is er koffie met een broodje in het Ontmoetingscentrum.

Wilt u meelopen en een kopje koffie met broodje nuttigen na afloop dan zouden wij het fijn vinden als u dat aan ons doorgeeft.

Opgeven kan bij Lidy Willemsen-Peters 06-33372997

OranjeComité Doornenburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*