Familievoorstelling in kasteel: “Wie is Assepoester?”

In deze familievoorstelling gaat Mythisch met Muziek met woorden en melodieën op zoek naar een antwoord. Samen vertellen ze het welbekende verhaal van Assepoester op een heel andere manier.

De reeks “Ridderzaalconcerten” in kasteel Doornenburg start na de lockdown met het ensemble “Mythisch met Muziek” en de voorstelling “Wie is Assepoester en wie is Cinderella?”

 

** PERSBERICHT **

Wie ben je als je niks waard bent? Hoe heet je als je een scheldnaam krijgt? Word je iemand anders van andere kleren? En wat betekent het als niemand je herkent?
Wie is Assepoester en wie is Cinderella?

In deze familievoorstelling gaat Mythisch met Muziek met woorden en melodieën op zoek naar een antwoord. Samen vertellen ze het welbekende verhaal van Assepoester op een heel andere manier. Net als Assepoester / Cinderella zelf, krijgt ook het verhaal een nieuwe identiteit.

Mythisch met Muziek is een ensemble dat oude verhalen weer samenbrengt met de muziek die erop is gebaseerd. Rob van Heck (pianist) en Heleen de Witte (dwarsfluit) zorgen voor muziek uit allerlei tijden en allerlei genres, maar met één overeenkomst: de componisten vertellen allemaal op hun eigen manier het verhaal van Assepoester na. Verhalenverteller Paul Groos voegt er de woorden aan toe. Muziek en verhaal versterken elkaar en geven elkaar een nieuwe betekenis.

Voor deze voorstelling heeft Mythisch met Muziek gebruik gemaakt van minder bekende versies van het verhaal van Assepoester en van muziek van onder andere Sergei Prokofiev, Jerry Livingston en Richard Rogers. Het levert een voorstelling op waarin kinderen en volwassenen het verhaal in de muziek en de muziek in het verhaal kunnen ontdekken.

Dans mee op het bal van de prins. Maar zorg wel dat je vóór twaalf uur weer thuis bent!

zondag 13 februari 2022 aanvang 15.00
entree volwassenen vanaf 18 jaar €12,50
kinderen tot 18 jaar €7,50

Voor tickets klik HIERO, we gaan uit van de dan geldende Coronaregels.

Voor concertbezoekers is het volgende verplicht:
– identiteitsbewijs
– QR code, ( of papieren document van vaccinatie voor hen die geen smartphone hebben ) of
– bewijs negatieve Covid test ( niet meer dan 24 uur oud ), of
– bewijs van genezen zijn van Covid.

Meer weten over het culturele programma van kasteel Doornenburg voor 2022? Klik DAARO

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*