Een fort in de schemering

Avondopenstelling Fort Pannerden met muziekduo Messingh

**PERSBERICHT **

Fort Pannerden ligt midden in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van de Rijn. Er is altijd veel te ontdekken in en om het fort maar de bijzondere sfeer die de schemering brengt is maar af en toe te ervaren.

Op donderdag 2 september kan het wél! De avond wordt extra gezellig door de aanwezigheid van muziekduo Messing die veel instrumentale, akoestische juweeltjes ten gehore brengt.

 Messingh heeft een origineel eigen repertoire waarin vooral de combinatie tussen de mandola en de trekharmonica vaak opvalt. De sound is folky maar Messingh speelt ook covers uit de popmuziek. Leonard Cohen of de BeeGees kunnen zomaar langskomen. Vaak geroemd bij de optredens van Messingh is de leuke interactie met het publiek. Dat belooft een bijzondere en gezellige avond te worden. Bij mooi weer speelt Messingh op ons buitenterras aan het Pannerdens Kanaal, anders binnen in het fort.

 

Museum

Fort Pannerden is volop in ontwikkeling: sinds juli 2021 is het fort een geregistreerd museum én erkend als Unesco werelderfgoed. We zijn enorm trots op wat we bereikt hebben en laten u graag alles zien. In het oude manschappenverblijf presenteren we de Canon van Fort Pannerden en in steeds meer fortlokalen laten we zien hoe er daar in verschillende periodes geleefd en gewerkt werd.

 

Ode aan het landschap

De Nieuwe Hollandse Waterlinie staat dit jaar in het teken van ‘Ode aan het landschap’. Fort Pannerden heeft dan ook meerdere wandelingen in het buitengebied rondom ons fort. De Klompenwaard en het fort zijn nu eenmaal onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dit jaar is er ook de bijzondere ‘Fortensafari’, georganiseerd door Staatsbosbeheer tussen 15.00 en 18.00. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Staatsbosbeheer.

Rondom en tijdens deze fortensafari is Fort Pannerden geopend voor alle bezoekers tussen 11.00 en 21.00. Beleef het landschap én het fort ook ’s avonds. In de schemering komt het landschap gedeeltelijk nog meer tot leven. U kunt gebruik maken van al ons aanbod, zoals bijvoorbeeld onze audiotour of speurtocht ‘Expeditie Pannerden’. Ook ’s avonds zijn onze gidsen aanwezig en is de horeca geopend! Vanaf 19.00 speelt muziekduo Messingh.

Graag reserveren via onze website: www.fortpannerden.eu, museumkaart geldig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*