Kermis maandag 2024

Omringd door tientallen Doornenburgers werd maandagmorgen Geert Wissing uitgeroepen tot ‘Schutter van het Jaar’ en ontving uit handen van president Martijn Claassen de Gijsbrecht.

Al vroeg stroomde het binnenplein van kasteel Doornenburg vol met nei-sgierige durpelingen en kermisvierders die de traditionele maandagmorgen activiteiten van schutterij Gijsbrecht van Aemstel wilden meemaken. 

Dat het snel vol liep kwam mede door de talrijke kanonschoten die fonkelnei-je kanonnier Karin Peters afvuurde vanaf het dak van het kasteel. Heel Doornenburg in één keer wakker. 

President Claassen nam het woord en startte de feestelijkheden met de overhandiging van een aandenken aan Toon en Gaby Pouwels, die inmiddels zo’n twintig jaar met visschalen vaste hofleverancier zijn van de vereniging.

Vervolgens werden een groot aantal jubilarissen gehuldigd, speelde prachtharmonie St. Caecilia een deuntje waarna burgemeester Nellie Kalfs het woord nam. Zij deelde namens koning Willem-Alexander een lintje van verdienste uit aan Rick Bouwman. Rick is een drijvende kracht achter een veelvoud van activiteiten, niet alleen voor schutterij maar voor Doornenburg in de breedste zin van het woord.

Tenslotte werd door president Claassen de Gijsbrecht bekend gemaakt. Winnaar Geert Wissing werd geroemd om zijn tomeloze inzet bij de organisatie van tal van activiteiten en zijn adviserend vermogen als Nestor van onder andere de opbouwploeg en het bestuur. Een waardige winnaar!

Het bleef nog lang onrustig op het binnenplein van het kasteel…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*