Werkgroep Doornenburg presenteert uitkomsten enquête ‘verduurzaming Doornenburg’

En dan nu een ingezonden bericht van onze vrinden van Werkgroep Doornenburg!

 

Beste dorpsgenoten,

Voor de zomervakantie hebben wij (de Themagroep duurzaamheid) samen met de gemeente een vragenlijst afgenomen. Deze ging over het verduurzamen van onze woningen en van het gas af. In de vragenlijst waren verschillende mogelijkheden om aan te geven hoe je wilde meedenken of -werken. Hierop kregen we veel reacties!

Maar liefst 241 mensen vulden de vragenlijst in! Dat is voldoende om een goed beeld te geven van wat de Doornenburger wil en belangrijk vindt. Hieronder kun je lezen over onze acties na het afnemen van de enquête.

 

Uitkomst vragenlijst en onderzoek DEP

We hebben de resultaten vóór de vakantie toegelicht tijdens een bijeenkomst in het Ontmoetingscentrum. Heb je die gemist en heb je vragen, mail ons dan! Je kunt er ook over lezen op de website van de Werkgroep Doornenburg. In ieder geval bij deze ook de resultaten overzichtelijk samengevat.

Inmiddels heeft  Dep voor ons uitgerekend wat mogelijke alternatieve warmteopties zijn voor Doornenburg.

 

Uitnodiging: meedenken over warmteopties van het gas af en communicatie 

Op 3 oktober vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum. 

Maar een keuze is nog niet gemaakt. We nodigen je daarom van harte uit om 3 oktober met ons mee te denken over deze warmteopties en hoe die te delen met het hele dorp. Ook zullen  we zaken bespreken zoals: gezamenlijke inkoop en hoe die te organiseren.

Laat even weten of je erbij bent door te reageren op dit bericht.

 

Nu al concrete hulp voor iedereen!

Weet dat het Energieloket je nu al gratis kan helpen. Ze bieden hiervoor drie mogelijkheden aan:

  • Loketfunctie voor alle vragen:
    17 oktober van 19.00 u. tot 21.00 u.
    15 november van 14.30 u. tot 16.30 u.
    12 december van 19.00 u. tot 21.00 u.

          Op deze momenten zijn energieambassadeurs Paul en Anton in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. Ook in de andere kernen van Lingewaard zijn  energieloketten georganiseerd. Kijk voor data en tijden op de website.

  • Huisbezoek voor persoonlijke advies: laat je gegevens achter bij dit contactformulier en een energieadviseur neemt contact met je op. 
  • Telefonisch contact: voor specifieke vragen, mail je telefoonnummer en bereikbaarheid naar de themagroep duurzaam@werkgroepdoornenburg.nl en energieadviseur Paul belt je terug. 

Nieuwsbrief duurzaam Doornenburg

Tenslotte, in de door ons verstuurde vragenlijst kwam naar voren dat veel inwoners op de hoogte willen blijven over dit project een digitale nieuwsbrief op prijs zouden stellen. Als je graag de nieuwsbrief wilt ontvangen klik dan op deze link

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*