Tante Teus presenteert: Ondernemend Doornenburg (3)

Vandaag gaat tante Teus verder met de fonkelnei-je serie ‘weet je nog wel’ berichten over winkels, bedrijven en ondernemers uit lang vervlogen tijden.

De panden staan er meestal nog wel maar zagen er ooit héél anders uit. Ook is lang niet altijd duidelijk welke bedrijven er ooit hun diensten aanboden. Voor deze serie is gebruik gemaakt van reclameboekjes uit de vorige eeuw waarin door ondernemers werd geadverteerd.

Toch kunnen we wel wat hulp gebruiken om ontbrekende info aan te vullen. U kunt onderaan deze pagina reageren. Uiteraard mag een mailtje naar dedoornenburger@gmail.com ook.

Vandaag deel 3: Pááánderseweg 22-24.

Vanaf de straat verraadt het woord ‘Garage’ al dat op dit adres ooit een autobedrijf gevestigd was.  Maar bij Automobielbedrijf Gebr. Leenders werd méér gedaan! Van oudsher wist vooral de jeugd het adres te vinden als er iets mis was met de fiets. Want ook was er een rijwielherstellerij gevestigd.

Hoe lang op deze locatie al een bedrijf heeft gestaan is niet zeker. Mogelijk al vanaf 1935 toen de voormalige rijwielherstellerij verderop aan de Pááánderseweg moest verdwijnen voor de tram die richting Sterreschans reed.

Voor zover bekend hebben er sindsdien geen andere bedrijven in het pand gezeten. Anton en Herman Leenders waren de laatste ondernemers die van hieruit hun bedrijf runden.

Weet u meer over dit pand? Of heeft u oude foto’s van het pand of het bedrijf? Laat het weten en reageer hier onderaan de pagina of via dedoornenburger@gmail.com !

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*