Fort Pááándere: Harpconcert op een kazemat!

Nei-js van het fort!

Op zaterdag 19 juni geeft harpiste Beate Loonstra om 12 uur een gratis concert van een half uur vanaf één van de kazematten van Fort Pááándere.

LuisterT naar wat het fort te vertellen heeft: “Zij heeft zich bij het maken van deze muziekvoorstelling: “Van wie is de stilte?” laten inspireren door haar instrument, de harp, de forten en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: beiden sereen en kabbelend, maar ook groots, stormachtig en overweldigend!

Beate Loonstra tourt deze zomer met haar harp langs 6 locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze heeft deze voorstelling gemaakt met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.

Waarom de Waterlinie?

1870, het jaar van de Waterlinie, bleek een kruispunt naar de moderne wereld. 150 jaar later vormen de verdedigingswerken van de Waterlinie een natuurlijke scheiding tussen de randstad en het binnenland, de linie tussen storm en stilte. Hier weerkaatst de echo van de historie, een militair verleden.

Fort Pannerden, het kraantje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is een van die unieke locaties waar de harpmuziek van Beate Loonstra bijzonder tot haar recht komt. De harp is sereen en kabbelend, maar ook groots, stormachtig en overweldigend. Net als de forten en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Beate Boonstra
Harpiste Beate Loonstra studeerde summa cum laude af aan de master pathway performance van het Utrechts Conservatorium. Ze studeerde improvisatie aan de Guildhall School in Londen en werd geroemd om haar vertelkracht en eigen muzikale identiteit. Beate componeert muziekstukken rond maatschappelijke thema’s en is artistiek leider en harpdocente bij DUMS De Utrechtse Muziekschool.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*