Coronasteun voor alle Lingewaardse verenigingen

Goed nei-js voor alle (sociaal) culturele verenigingen en instellingen van Lingewaard.

Want onze Bemmelse raamtijgers kregen een tuutje met geld uit Den Haag en dat is bedoeld om de genoemde branches financieel te ondersteunen in verband met de coronaproblemen.

LuisterT wat ze roeptoeteren: “Er komt extra coronasteun voor sociaal, culturele en maatschappelijke organisaties. Zij hebben nu geen of weinig inkomsten maar wel vaste lasten. We willen voorkomen dat er onherstelbare schade ontstaat bij het verenigingsleven en de gemeenschap. De zes dorpshuizen en een aantal niet-gemeentelijke accommodaties (Providentia, de Zandse Kerk, ’t Blauwe Huukske en De Minkhof) krijgen een eenmalig bedrag. Dat geldt ook voor Kasteel Doornenburg, Fort Pannerden, de Theaterkerk en Theater Kees“.

Inmiddels is duidelijk dat de dorpshuizen en accommodaties ieder € 1.500 krijgen als tegemoetkoming in de vaste lasten. De toeristische trekpleisters Kasteel Doornenburg en fort Pááándere ontvangen ieder € 15.000

Verder is er nog een tuutje over gevuld met € 110.000

Dat geld komt beschikbaar voor alle organisaties die zich richten op cultuur, sport en welzijnswerk. “Het gaat hier om verenigingen, stichtingen of andere rechtspersonen zonder winstoogmerk. De helft van dit bedrag gaat naar de sport, de andere helft naar cultuur en welzijn. De regeling is ruimer dan het eerdere coronavangnet. Steun is er voor organisaties die inkomstenverlies hebben door corona, maar wel doorlopende vaste lasten“.

Grote TOETERTip dus voor verenigingen als harmonie, GVA, schutterij, Historische Kring, dansverenigingen, zangkoren, ouderenverenigingen en Lotus Vulgaris want wellicht valt er wat money-money-money te incasseren! Hou ut ien de goate doar!

Begin juni volgt meer info.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*