Geitengevaar?

Omroep Gelderland maakte onlangs een nieuwsitem over geitenhouderij in Gelderland.

Want de coronaperikelen van afgelopen jaar heeft ertoe geleid dat er nu anders naar intensieve veeteelt wordt gekeken. Geitenhouderij staat daarbij boven aan het lijstje.

Volgens een vorig jaar verschenen analyse van het journalistieke onderzoeksforum Follow the Money is de sector verantwoordelijk voor een toename van luchtweg- en longontstekingen bij omwonenden. Met name door de sterke groei van het aantal geiten afgelopen jaren.

Daarbij komt ook de geitenhouderij aan de Angerensestraat voorbij. Kijk daarom maar eens naar de docu van Omroep Gelderland die beide zijden van de gegroeide impasse tussen geitenhouders en omwonenden belicht. En vorm dan zelf uw mening.

FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*