Dodenherdenking Doornenburg “na 75 jaar vrijheid”

Ontvangen: een berichtje van onze vrinden van het Oranje Comité Doornenburg:

 

Wij herdenken 4 mei en vieren 5 mei. Dit is een jaar waarin we de balans opmaken: waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021?

In de huidige tijd waarin we met zijn allen strijden tegen het coronavirus en we beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid, is het juist goed om stil te staan bij die vrijheid.

Op 4 mei herdenken we hen die voor onze vrijheid zijn gestorven tijdens de 2e wereldoorlog en tijdens vredesmissies die tot op de dag van vandaag nodig zijn. Helaas kunnen we de herdenkingsceremonie niet houden op de wijze zoals we dat in Doornenburg al jaren gewend zijn.

De inwoners van Doornenburg kunnen de gehele dag tot uiterlijk 19.00 uur een bloemetje leggen bij het monument. Deze mogelijkheid is er uiteraard ook voor verenigingen. Denkt u hierbij aan het in acht nemen van de basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand.

Herdenken kunnen we dit jaar helaas niet samen op één centrale plaats in het dorp.
Herdenken kunnen we wel ieder apart en toch samen!

Daarom doen wij dan ook een oproep aan alle inwoners van Doornenburg om omstreeks 19.55 uur buiten bij de eigen voordeur te gaan staan. Vanaf dat moment start er via de Facebookpagina van het Oranjecomité Doornenburg een live-verbinding van de jaarlijkse herdenkingsceremonie bij het oorlogsmonument.

Een vendelier van de schutterij zal de zogenaamde “laatste groet” starten. Aansluitend om 19.58 uur wordt de Last Post gespeeld door een trompettist van de harmonie en om 20.00 uur zijn we met zijn allen 2 minuten stil. Daarna stopt de live uitzending.

We blijven in Doornenburg gezamenlijk herdenken, ook dit jaar op afstand!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*