Bouwplan Blauwe Hoek gaat niet door maar Bouwplan Blauwe Hoek wél

Afgelopen weekend kopte onze regiobode ‘Bouwplan in Doornenburg verscheurt dorp en sneuvelt’.

Nou scheur je Doornenburg niet zomaar doormidden en al helemaal niet om daarna te sneuvelen. Daar houden we hier hé-le-maal niet van en daarbij: wi-j zien nie van suuker!

Het artikel verschijnt naar aanleiding van de raadsbeslissing van vorige week om het bouwplan om aan de Blauwe Hoek 4 patiobungalows te bouwen niet goed te keuren. Het perceel ligt aan de rand van het durp, vlakbij de Gelderse Poort, en al lang geleden werd besloten hier geen bebouwing te laten plaatsvinden. Ondanks het plan van de raad van enkele maanden geleden om inbreidingslocaties wat meer toe te staan.

Goedkeuring van de bouwplannen zou naar mening van andere durpelingen een reeks nei-je woningbouwplannen tot gevolg hebben aan de Blauwe Hoek, waarmee het landelijke karakter van de oostkant van Doornenburg zou verdwijnen.

Let wel: het betreft hier het plan van oud-durpeling Joop van Deelen op het stuk land tussen Blauwe Hoek 7 en 9. Tegenover ‘Jan Hendriks’ zeg maar. Dus NIET het perceel dat vlakbij de voormalige Ancari bar tussen Blauwe Hoek en Gruune Stroat op het terrein van Jan Buurman ligt! Dat plan staat ‘als een huis’ en is in een ver gevorderd stadium.

Voor dit plan organiseert de gemeente namelijk op 29 april een online informatie avond voor omwonenden en over een paar weken voor heel Doornenburg. Dan horen we méér.

bron foto: Google Streetview

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*