Doornenburg klaar voor d’n otter

Zo’n weekje geleden plaatste onze regiobode een groot artikel in de Betuwe bijlage over otters.

Want Lingewaard “legt de loopplank uit voor otters, letterlijk“, zo kopte de krant.

Ark Natuurontwikkeling – de natuurorganisatie die door de gemeente in de arm werd genomen – plaatste onder alle Lingewaardse bruggen over de Linge loopplanken. De planken moeten er namelijk voor zorgen dat de otters – die nu nog in geen velden of wegen te zien zijn – veilig langs de bruggen kunnen komen als het van de ene naar de andere oeverkant wil.

Met name bruggen bij de Karstraat en de Krakkedel zijn berucht om het hardrijdende verkeer, en men is bang dat de otters dat niet overleven. Om nog maar niet te spreken over de automobilisten zelf.

Een verstandige ecologisch verantwoorde actie die inspeelt op de toekomst. Want bôve ôver dn diek ôverhéér richting dn Bielant zit blijkbaar al een koppeltje otters en dus is uitbreiding van het aantal otters wel te verwachten. Volgens Ark kunnen we binnen enkele jaren de otter als vaste bewoner van de Linge verwelkomen.

Een vaste lezerT van dit vrolijke webhoekje bekeek de otterplanken van dichtbij en schoot de plaatjes bij het bruggetje van de Riiiiiiiiiiiiiiienstroat.

Doornenburg is klaar voor d’n otter!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*