De ouwe deus van Tante Teus

Tante Teus struikelde dit weekend over onderstaand prentje.

Ooit al eens eerder gepubliceerd in dit vrolijke hoekje, maar nooit meer goed opgeborgen door het ouwe besje. Vandaar de struikelpartij omdat de foto onder de schommelstoel vandaan kwam. De zwartwit foto is van heul lang gelééje en gemaakt ten tijde van de carnaval.

Twaalf durpse boefjes – verkleed voor het grote feest – zitten aan de kant van de weg, klaar voor de optocht als ‘de kleine strijders voor Christus en Zijn kerk‘. U snappum, we hebben het over de jaren ’50-’60 en zo te zien aan de indianentooien en Chinese snorren was inclusiviteit toen geen issue.

Bij meneer pastoor hebben ze ongetwijfeld hoge ogen gescoord.

Maar wie zijn het? Herkent u één of meer van de boefjes? Vermeld de naam/namen onderaan in de comments. Alaaf!

5 Comments

 1. ik ben Jan peters uit de Molenstraat 6 Doornenburg.
  ik ben in 1960 intern verhuisd naar Ewijk i.v.m. mijn beroep als bakker.
  in 1972 heb ik de bakkerij van mijn toen huidige werkgever gekocht.
  rechts boven staande naast Theo Raaimakers ben ik (Jan Peters) van Hentje Peters uit het veld. Ik ben de jongste broer van Piet en Harrie Peters.

 2. Derde van links staande mijn broer Gerard Peters . Woonde toen in de Kerkstraat (Winkel Peters) Daarnaast inderdaad Geert van de Sant(buurjongen) foto is van een van de Kindsheidsoptochten die toen werden gehouden.begin jaren 50.

 3. De pastoor is Geert v.d. Sant De pater is m. i. Theo Raaimakers
  Links achter is Nico of Wim Rutjes Rechts voor is Juul Claassen . Meer herken ik niet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*