IKC de Doornick bedankt Doornenburg!

Ieniemienies van IKC de Doornick voerden afgelopen weken actie voor de voedselbank. en de actie was een behoorlijk groot succes. Hoogste tijd dus om de hèjjes op elkaar te krijgen voor een dikverdiende BROEVA EN HARO!

IKC de Doornick was enkele weken geleden een project voor de voedselbank gestart in groep 7.

Maar wat begon bij één groep breidde zich als een olievlek uit over de hele school. En over Doornenburg. LuisterT naar hun succesvolle actie.

De afgelopen weken hebben wij actie gevoerd voor de voedselbank. Het project is begonnen in groep 7, maar verspreidde zich al snel over de hele school. Het bleef niet alleen binnen de school, maar het hele dorp werd langzaam bedolven onder de flyers en ook de Spar hielp een handje mee.

Zo werden er binnen no-time een hele hoop kratten met lang houdbare producten gevuld. Niet alleen eten, maar ook verzorgingsproducten.

Deze producten werden in de klassen gebracht, maar ook bij de poorten stonden kratten waar de mensen uit het dorp producten brachten. Zelfs wethouder Helga Witjes kwam langs om spullen te doneren!

In de laatste week zijn er een aantal leerlingen langs de Spar gegaan. Zij hadden een paal staan waar lege flessenbonnetjes in gedoneerd konden worden. Hier zat voor €125,- aan bonnen in! Hiervoor hebben wij samen weer eten gekocht.

Op donderdag 8 april was het dan zo ver. De bus van de voedselbank kwam naar school en wij konden maar liefst 22 kratten met spullen overhandigen!

Namens groep 7 en de voedselbank, BEDANKT!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*