De ouwe deus van Tante Teus

Herinnert u zich dit nog?

Nee, dit is niet Teujje Leenders die in lang vervlogen tijden de fietsbanden buiten te drogen hing.

Dit schip lag vroeger lekker rustig aan wal, recht tegenover de Sterreschans aan de Pááánderse kant. Tante Teus kwam vlak vóór Pasen met dit zwart wit prentje van bunkerschip Amicitia uit de kelder gekropen.

Naast brandstof voor de schepen had het bunkerschip ook een winkel aan boord met levensmiddelen en allerlei andere handige huishoudelijke artikelen. Soort van combi tussen Van Kol-Theetje Hendriks en Bertus Wouters, voor diegenen die zich dat nog kunnen herinneren.

Eigenaar Willemsen verdween eind vorige eeuw met het schip en belandde volgens de wandelgangen in Luik (B).

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*