Durpse verkiezingsbureaus open

De verkiezingen voor de 2e kamer zijn begonnen.

Dit keer is het aantal stembureaus uitgebreid in ut durp. Vroeger was dat gebruikelijk en konden de Doornenburgse kiezers terecht in zo’n bietje alle cafés van het durp, maar de laatste jaren werd uitsluitend het Ontmoetingscentrum als stembureau gebruikt.

Corona heeft echter het leven veranderd, dus ook dit. Kiezen kan nu zelfs op meerdere dagen, en maandagmorgen ging het Ontmoetingscentrum om 7:30 uur al open. Rond 9:00 uur waren slechts een handjevol durpelingen langs geweest. “Maar zo gaat dat altijd ’s morgens, de echte drukte komt later in de middag“, zo vertelde een aanwezige ambtenaar.

Geen tijd gehad om te kiezen? Dan brengt woensdag nog voldoende kansen om te gaan stemmen. Want dan is niet alleen het OoCéé geopend als stembureau maar ook – voor het eerst in haar geschiedenis – het schuttersgebouw.

Zonder de bekende feestmuziek, dat dan weer wel.

foto’s: Ontmoetingscentrum

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*